Osmani tregon nëse do bëjnë koalicion me LSDMnë ose VMROnë

Në një intervistë eksluzive për Gazetën Express, zëvendëskryeministri i Republikës së Maqedonisë Bujar Osmani, i pyetur nëse BDlja do të shkojë e vetme në zgjedhje ose do të bëj koalicion me ndonjë parti tjetër politike shqiptare, tha se BDl do të garojë e vetme dhe se u bën thirrje partive tjera që të unifikohen me qëllim që të unifikohet vota shqiptare.

Sa i përket koalicioneve me partitë maqedonase pas zgjedhjeve, Osmani tha se BDI do të respektojë parimin “Fituesi me fituesin” që lë të nënkuptojë se BDI do të bëj koalicion me partinë maqedonase që do të del fituese, pa marrë parasysh nëse është VMROja ose LSDMja, pro gjithmonë duke kujtuar që BDIja asnjëherë nuk do të lejojë që të zhbëhen Marrëveshja e Prespës, Ligji për përdorimin e gjuhëve ose Marrëveshjen për fqinjësi të mirë me Bullgarinë.

Osmani foli edhe për procesin zgjedhorë të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare duke u shprehur mjaftë i sigurte për procesin e mbarëvajtjes së zgjedhjeve dhe për listën e pastër zgjedhore pa votues fiktiv.

Osmani pret që me hapërimin e Maqedonisë së Veriut drejt BEsë, do të ndodhë një valë e madhe migrimi me efekt reversibil. Ai vlerëson se kjo është një trend që ka ndodhur në të gjithë vendet që janë bërë pjesë e familjes së gjërë të BE-së.