Ozil financoi operacionin e një mijë fëmijëve dhe ushqeu 100 mijë persona të pastrehuar brenda vitit 2019

Mesut Ozil është nga ata lojtarë që punën e bamirësisë nuk dëshirojnë ta bëjnë publike në media, pasi e bëjnë për veten e tyre.

Mesfushori gjerman në vitin 2019 raportohet se është angazhuar shumë në bamirësi dhe e gjitha kjo vije nga kultura familjare.

Reklame

Në një letër që është publikuar në mediat angleze, nëna e turkuo-gjermanit thuhet se e ka këshilluar në vazhdimësi Ozili që të bëjë më shumë për personat në nevojë.

Ozil’s agent Dr Sogut Erkut says his client is hugely dedicated to helping those in need

Mesfushori ka vuajtur jo pak, për të arritur në ato nivele, teksa rruga e tij ka qenë tepër e vështirë, sidomos për prindërit, të cilët kanë punuar shumë, madje edhe dy punë, për t’i krijuar mundësinë djalit që të ushtrojë talentin e tij.

Pavarësisht se tashmë familja e Ozilit është shumë lart nga ana ekonomike, nëna e tij Guzilar, i ka lënë një letër porosi tepër të vyer futbollistit, të cilën Ozil e ka varur në një prej mureve të shtëpisë

Ajo i kishte lënë atij një letër kur thuhej: “Mesut, mos harro bir se ti je thjesht një kalimtar në këtë botë, ashtu si gjithkush. Zoti të ka dhuruar talent, por jo vetëm për veten tende. Nëse nuk e ndan pasurinë e fituar me njerëzit që kanë nevojë për të, atëherë nuk je biri im”.

Ylli gjerman dhe Amine Gulse u martuan në këtë verë, por që në vend të dasmës së tyre dhe parave të majme që do të shpenzoheshin, ata vendosën për të paguar trajtimin e sëmundjeve të 1.000 fëmijëve në nevojë.