Pamje brenda banesës së kryeministrit , Albin Kurti

Me 66 vota pro, lideri i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti është zgjedhur kryeministër i Republikës së Kosovës.

45 vjeçari nga Prishtina, jetonë me bashkëshorten e tij norvegjeze, Rita K. Augestad-Knudse, dhe vajzën, Lean.

Ndryshe, Kurti njihet si njëri nga lideret që bënë jetë mesatare. Kjo shihet edhe nga fotot brenda banesës së tij në Prishtinë.

Por, përkundër kësaj banese në Prishtinë, kreu i Vetëvendosje, në Agjencinë Kundër Korrupsionit, ka deklaruar pasuri të paluajtshme, banesën e bashkëshortes së tij në Oslo të Norvergjisë, me hapësirë prej 67 metra katrorë në vlerë 400 mijë euro.