Pamje të rralla, momenti kur vdès Rrahman Morina

Rraman Morina ishte figura më kontraverse në fund të viteve të 80ta dhe në fillim të viteve të 90ta.

RTK mbrëmë ka transmetuar një video të paparë më herët ku shihet Rrahman Morina, që rrëshqet nga ulësja e tij dhe bie poshtë.

Morina ka filluar karrierën e tij si efektiv policor në Ministrinë e Punëve të Brendshme të Jugosllavisë, dhe pastaj si përfaqësues i Lidhjes Komuniste të Kosovës.

Morina ka vd èkur në vitin 1990, në moshën 47 vjeçare, në Prishtinë, gjatë mbledhjes së Partisë Socialiste. A
i ka qenë i martuar me Bratislava “Buba” Morina, avokate serbe, ministre e qeverisë dhe përfaqësuese e refugjatëve nga Serbia.

Për më shumë shikojeni pamjet e rralla filmike, video nga minuta e 43 e 30 sekonda: