Pamjet e rralla si duket Marsi në 4K (Video)

Një regjisor britanik ka përpunuar të dhënat vizuale nga NASA Rover Perseverance në një film mbresëlënës.

Më pak se 2 javë më parë, Perseverance Rover i NASA u ul në kraterin Jezero në Mars. Deri më sot, ai ka dërguar shumë të dhëna vizuale nga Planeti i Kuq në Tokë.

Regjisori britanik Sean Doran ka përpunuar disa nga fotografitë e para të bëra nga Perseverance në kraterin Jezero dhe ka bërë një film të shkurtër.

Për filmin 30 minutësh, Doran hoqi zhurmën, riparoi, mblodhi, ngriti dhe shtoi tinguj në fotot që u morën me sistemin e kamerës (Mastcam-Z) të montuar në direkun e roverit në ditën e tij të 5-të në Mars. Panorama e zgjeruar të kujton peizazhe vullkanike dhe shkretëtirën në tokë.

NASA botoi një mori të dhënash vizuale në faqen e saj të internetit për misionin Mars, të cilat janë në dispozicion për të gjithë.