Pamjet nga sateliti tregojn gjendjen në shtëpin e Kim Jongut

Nuk dihet akoma e vërteta nëse ka vdekur apo është gjallë, por pas lajmit që qarkulloi me shpejtësi së fundmi se lideri i Koresë së Veriut Kim Jong Un ka ndërruar jetë, ka ardhur dhe një reagim i fortë.

Është këshilltari për politikë të jashtme i presidentit të Koresë së Jugut, Jae Yong Yong, Chung In-Mun e ka përgënjeshtruar këtë gjë duke thënë se Kim Jong Un është gjallë dhe shëndoshë e mirë.

Në media janë publikuar disa pamje të satelitëve. Në këto pamje sipas tyre shihet treni privat i Kim Jong Un, i cili ishte në shtëpinë e tij të pushimeve.

Edhe pse vendndodhja e Kim mbetet e panjohur, prania e trenit në një stacion hekurudhor aty pranë sugjeron se ai ka vizituar vendkalimin.

Fotografitë më të fundit, nga 23 Prilli tregojnë trenin që po përgatitet për nisje.

Kompleksi Wonsan përfshin nëntë bujtina të mëdha dhe qendra rekreative, si dhe një varg qitjeje dhe dok i mbuluar që besohet të jetë për një jaht. Në qendër të bazave është një ndërtesë e madhe që u ndërtua menjëherë pasi Kim Jong Un erdhi në pushtet në 2014.