Pandemia/Izolimi – rrallë dikush mbeti i pa prekur nga kjo krizë

Masat për karantinën është dashur të meren më herët, që mos sjellin probleme tek qytetarët, kështu vlerëson psikoterapisti Migjen Hamzai, ai shton se pyetja më e shpeshtë që solli diskutime të ndryshme gjatë periudhës së pandemisë ishte se sa mendimet negative sjellin sëmundje ku në përgjigje të kësaj ekspertët konsideruan se burimi më i madh i sëmundjeve konsiderohet mënyra psikologjike.

MIGJEN HAMZAI – PSIKOTERAPIST

Reklame

“Ato masa ishte dashur të meren më herët dmth rrethë anshmërisë në familje, dashuria në familje, harmonia por sido që të jetë kurr nuk është von. Ajnshtajni thoshte ‘përkufizimi i problemit është zgjidhja e problemit’ andaj le të përkufizohet problemi por jo ideja faj ka ky ose ai, kjo nuk të çon askund. Përkufizimi i problemit është hapi i parë i zgjidhjes së problemit por se si duhet të meresh, varet nga natyra e problemit”.

Sipas statistikave botërore gjatë pandemisë numri i divorceve është rritur ndërkaq i krimit është zvogëluar për shkak të kufizimeve të lëvizjes në orët policore. Por ana e mirë e karantinës ka qenë një mundësi e mirë për të njohur veten dhe familjen por edhe partnerin andaj kjo shpiu në rritjen e numrit të divorceve. /tetova1/