Pandemia shënon 5 mijë vi ktima në ditë

Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) raportoi një rritje rekord të rasteve me koronavirusit të dielën, pasi 230.370 persona u konnfirmuan me Covid19 në gjithë botën brenda 24 orëve.

Shumica e rasteve ishin nga Shtetet e Bashkuara, Brazili, India dhe Afrika e Jugut. Rekordi i mëparshëm i OBSH për rastet e reja ishte më 10 korrik kur u shënuan 228,102 të infektuar.

Vdekjet në rang global si pasojë e pandemisë janë në rreth 5,000 në ditë.

Sipas Reuters, gjatë shtatë muajve, janë rreth 13 milionë raste të konfirmuara me Covid19, prej të cilëve 565,000 kanë vdekur. /Opinion.al