Para kohe do të paguhen pensionet e shtatorit

Advertisment
HTML Image as link

Në seancën e sotme, Qeveria vendosi të hënën, më 28 shtator 2020 të paguajë pensionet deri në 11,000 denarë, të martën, 29 shtator 2020 për të paguar pensionet në vlerë prej nga 11,001 denarë deri në 14,000 denarë, të mërkurën, 30 shtator 2020 për të paguar pensione në vlerë prej 14,001 denarë deri në 18,000 denarë dhe të enjten, 1 tetor 2020 për të paguar pensione në vlerë prej mbi 18,000 denarë.

“Qeveria rishikoi dhe miratoi Informacionin për pagimin e pensioneve për shtatorin e vitit 2020 dhe angazhoi Fondin e Sigurimit Pensional të Maqedonisë së Veriut që të dorëzojë të dhënat për pension në bankat komerciale më së voni deri më 25 shtator, 2020 për t’u siguruar pensionistëve pensionet e shtatori të jenë në dispozicion përmes rrjetit të bankomatëve dhe rrjetit tregtar nga 28 shtatori i vitit 2020 në katër grupe”, informoi shërbimi për media i qeverisë.

Reklame

Qeveria gjithashtu rishikoi dhe miratoi Informacionin për pagesën e të drejtave të parave nga sigurimi sociale, për shtatorin e vitit 2020, sipas të cilit të dhënat për shfrytëzuesit e të drejtave të parave nga sigurimi social në bankat afariste më së voni deri më 2 tetor 2020, pas së cilës bankat tregtare duhet të sigurojnë qasje në fonde për të drejtat financiare nga mbrojtja sociale për muajin shtator përmes bankomatëve dhe në rrjetet tregtare nga 5 tetori 2020.