Parashikimi i Gafurr Adilit: Sa deputetë do fitojë koalicioni opozitar?

Shkruan: Gafur Adili

Parashikimi im, për zgjedhjet e 12 Prillit 2020 në RMV:
Koalicioni dy palësh (ASH dhe Alternativa) nuk do të fitojë më shumë se 7 deputetĕ,
dhe atë s’i vijon: Zona nr 1 – 1 deputet; Zona numër 2 – 1 deputet; Zona numër 6 – 4 deputet; Zona numër 5 – 1 deputet 1;

Ndërsa, koalicioni tre palësh (ASH Lëvizja Besa dhe Alternativa) do të fitojë më shumë se 12 deputetë, dhe atë s’i vijon:
Zona numër 1 – 2 deputet; Zona numër 2 – 2 deputet; Zona numër 6 – 6 deputet, Zona numër 5 – 2 deputet.

Pra, në variantin e parë, të koalicionit dy palësh (ASH – Alternativa), partia fituese (te shqiptarët) do të jetë BDIja;
Ndërsa, në variantin e dytë, të koalicionit 3 (tre) palësh (ASH LB Alernativa), BDIja do të jetë partia humbëse;

 

Prandaj, kam qenë dhe jam këmbëngulës që, jo vetëm Koalicioni Parazgjedhor, por edhe Koalicioni Pas zgjedhor, të jetë tre palësh:
Aleanca me Besë për një Alernativë!

P S
Të gjithë ata ato që më kanë ndjekur në parashikimet e mia (gjatë dekadës së fundit) e dinë se, në të gjitha parashikimet kam qenë shumë i saktë, madje edhe i pagabueshëm.