Pas 11 orësh bisedime Merkel merr vendimin e rëndësishëm për izolimin e Gjermanis

Gjermania ka vendosur që të zgjasë masat e bllokimit për shkak të koronavirusit të vendit deri më 18 prill, për të frenuar një valë të re infeksionesh dhe për të forcuar masat për një periudhë 5-ditore gjatë pushimeve të Pashkëve.

Kancelarja Angela Merkel dhe udhëheqësit e shteteve federale të vendit arritën marrëveshje mbi masat e rrepta të bllokimit të martën, pas 11 orësh bisedimesh.

Reklame

Udhëheqësit ranë dakord që jeta publike dhe private do të gjenden para një “bllokimi” gjatë fundjavës së gjatë të festave të Pashkëve nga 1 deri më 5 prill.

Dyqanet do të qëndrojnë të mbyllura gjatë gjithë ditës, me përjashtim të dyqaneve ushqimore dhe supermarketeve që do të lejohen të hapen të shtunën më 3 prill.

Veç kësaj, njerëzve u është kërkuar që të qëndrojnë në shtëpi gjatë atyre pesë ditëve, thanë udhëheqësit në një deklaratë. Grumbullimet publike zakonisht janë të ndaluara gjatë asaj kohe, por qendrat e testimit dhe vaksinimit kundër Covid-19 do të qëndrojnë të hapura.

 

Shumica e dyqaneve në Gjermani janë mbyllur që nga 16 dhjetori. Restorantet, baret dhe hapësirat e kohës së lirë janë mbyllur që nga fillimi i nëntorit.

Vendi ka ecur përpara me rihapjet e para këtë muaj, me parukieritë, luleshitësit dhe dyqane pajisjesh të lejuara të hapin dyert e tyre në disa zona.