Pas 6 vjetësh bie borë në Jeruzalem (VIDEO)

Banorët e Jeruzalemit u zgjuan të enjten në një batanije me borë që mbuloi qytetin, për herë të parë pas gjashtë vjetësh.

Bora filloi të binte në kryeqytetin izraelit të mërkurën pasdite, duke arritur 7 deri në 10 centimetra brenda natës.

Reklame

Për shkak të motit, hapjet e shkollës së Jeruzalemit u vonuan, mësimi filloi në orën 9 të mëngjesit. Disa rrugë u bllokuan gjatë natës së mërkurë dhe u rihapën të enjten në mëngjes.

Hekurudha gjithashtu ndaloi shërbimin për shkak të borës, por rifilloi punën në mëngjes, së bashku me mjetet e tjera të transportit publik të Jeruzalemit. Vendasit në qytet që dolën për të shijuar motin e pazakontë u bashkuan me të tjerë nga qytetet fqinje si Tel Aviv të cilët nuk donin ta humbnin këtë.