Pas dy muajsh rënie, çmimi i naftës rritet në mbi 30 dollarë për fuçi

Çmimi i naftës amerikane mbrëmë arriti në 32,05 dollarë për fuçi për shpërndarje në qershor, që është hera e parë në dy muajt e fundit.

Rritja e çmimit të naftës është për shkak të optimizmit të prodhuesve dhe tregtarëve dhe kthimit gradual të qytetarëve në vendet e punës.

Reklame

Në dy ditët e kaluara, ka pasur rritje të lehtë të kërkesës për dy komponentët kryesorë që lëvizin çmimin e naftës në bursat ndërkombëtare – benzinës ​​dhe vajgurit.