Pas Shqipërisë, tër mete të fuqishme në Greqi e Turqi

Duke parë lëkundjet e regjistruara së fundi duket se pas Shqipërisë vala e god itjeve po lëkund Turqinë dhe Greqinë.

Kështu gjatë natës janë regjistruar lëkundje me magnitudë 5.4 në Greqi, 2.5 dhe 4.8 e 4.5 në Turqi.

Po ashtu edhe disa ditë më parë u regjistruan tërmete të forta në Italinë veriore, ku vetëm brenda 12 orëve u regjistruan 36 lëkundje, transmeton Top Channel.

Edhe më herët studiuesit kanë thënë se rajonet më të ekspozuara të kontinentit ndaj lëkundjeve të dhunshme sizmike, përfshijnë Ballkanin, Italinë, Greqinë, Bullgarinë, Rumaninë dhe Turqinë.