Pasaportat më të fuqishme në botë për 2020, ja ku renditet Maqedonia

Henley Passport Index ka radhitur pasaportat më të fuqishme të botës për vitin 2020. Radhitja u bë në bazë të numrit të vendeve që mund të vizitojnë poseduesit e këtyre pasaportave. Në mënyrë surprizuese vendin e parë e zë Japonia me plot 191 destinacione, e ndjekur nga Singapori me 190 destinacione, informon KOHA.

Në vendin e tretë renditet Gjermania dhe Korea e Jugut me nga 189 destinacione secila. Italia renditet në vendin e 4 me 188 destinacione. SHBA dhe Britania e Madhe renditen në vendin e 8 me plot 184 destinacione. Kosova mban vendin e 99 me 40 destinacione, ndërsa të gjitha vendet e rajonit janë më lart se vendi ynë.

Shqipëria mban vendin e 54 me 114 destinacione, Maqedonia e Veriut renditet në vendin e 47 me 123 destinacione, Bonje dhe Hercegovina renditet në vendin 52 me 117 destinacione, Mali i Zi në vendin e 46 me 124 vende dhe Serbia në vendin e 33 me 133 destinacione. Në vendin e fundit renditet Afganistani me 26 destinacione. (koha.mk)