Për 92 për qind bie numri i i të sëmurëve nga gripi sezonal

Ministria e Shëndetësisë beson se arsyeja e zvogëlimit të numrit të pacientëve dhe pacientëve me grip sezonal janë masat për mbrojtjen nga kovid-19

Në sezonin 2020/2021, numri i përgjithshëm i pacientëve me grip sezonal është 539, që është 92.5 përqind më pak krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar dhe 94.5 përqind më pak se kurba tipike sezonale, tha Ministria e Shëndetësisë.

Shumica e rasteve raportohen në grupmoshën që mbulon shumicën e popullsisë nga 15 deri në 64 vjeç (228 raste), dhe përqindja më e lartë (për 100) regjistrohet tek fëmijët deri në katër vjeç.

Në javën e pestë të vitit 2021, u raportuan 45 raste të gripit / sëmundjes së ngjashme me gripin, e cila është një rënie krahasuar me sezonin e kaluar dhe kurbën tipike sezonale.

Deri më tani, gjithsej 39,488 njerëz janë vaksinuar kundër gripit sezonal, nga të cilët 28,922 persona me vaksina falas, ndërsa 10,566 njerëz me vaksina tregtare.

Ministria e Shëndetësisë beson se arsyeja e zvogëlimit të numrit të pacientëve me grip sezonal janë masat për mbrojtjen nga kovid-19.