Për gjashtë muaj qytetarët kanë shpenzuar një rekord prej 70 milion euro për blerje online

Advertisment
HTML Image as link

Në gjysmën e parë të këtij viti, përmes porosive online në tregun e brendshëm, qytetarët shpenzuan afro 70 milion euro, që është një rritje prej 113.5% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Shoqata E-Commerce beson se kjo është një përvojë pozitive që të dy konsumatorët dhe kompanitë kanë përjetuar gjatë krizës së koronës dhe kushteve emergjente të jetesës.

Reklame Reklamë:
Qries

Qytetarët e Maqedonisë më së shumti blejnë rroba dhe produkte IT në internet, paguajnë fatura, por kriza e koronës gjithashtu ka rritur porositë e ushqimit në internet.
Rritja e tregtisë elektronike pritet të vazhdojë me një ritëm të fortë.

Aktualisht janë 1,223 dyqane elektronike aktive në vend, dhe të dhënat tregojnë se çdo ditë e re pune, mesatarisht, janë hapur dy pika të reja virtuale.