Përdoruesit e përditshëm të këtij ilaçi janë më pak të rrezikuar nga Covid19

Pacientët e shtruar në spital COVID-19 të cilët po merrnin një dozë të ulët ditore të aspirinës për t’u mbrojtur nga sëmundjet kardiovaskulare kishin një rrezik dukshëm më të ulët të komplikimeve dhe vd ekjes krahasuar me ata që nuk po merrnin aspirinë, sipas një studimi të ri të udhëhequr nga studiuesit në Universitetin e Maryland, Shkolla e Mjekësisë (UMSOM).

Marrësit e aspirinës kishin më pak të ngjarë të vendoseshin në njësinë e kujdesit intensiv ose të lidheshin me një ventilator mekanik dhe kishin më shumë të ngjarë të mbijetonin nga infeksioni krahasuar me pacientët e shtruar në spital që nuk po merrnin aspirinë.

Reklame

Studimi, botuar sot në revistën “Anestezi dhe Analgjezi”, ofron “optimizëm”, thonë studiuesit, për një ilaç të lirë, të arritshëm me një profil të njohur të sigurisë që mund të ndihmojë në parandalimin e komplikimeve të rënda.

“Ne besojmë se efektet e aspirinës për hollimin e gjakut sigurojnë përfitime për pacientët COVID-19 duke parandaluar formimin e mikroklotit”, tha bashkautori i studimit Michael A. Mazzeffi

“Pacientët e diagnostikuar me COVID-19 mund të konsiderojnë përdorimin ditor të aspirinës, për sa kohë këshillohen me mjekun”.

Ata me rrezik të rritur të gjakderdhjes për shkak të sëmundjes kronike të veshkave, për shembull, ose për shkak se ata përdorin rregullisht ilaçe të caktuara, si steroidet ose holluesit e gjakut, mund të mos jenë në gjendje të marrin aspirinë në mënyrë të sigurt, shtoi ai. /Insajder/