Përfundimtare: Ky është numri i deputetëve që morën partitë

Vetëvendsoje merr 58 deputetë në Kuvendin e Kosovës pas përfundimit të numërimit të të gjitha votave të rregullta, atyre me kusht dhe votave nga diaspora.

Vetëvendosje do ketë 58 deputetë, PDK 19, LDK 15, AAK 8, pakicat jo serbe 10 dhe ato serbe 10 të tjera.

Reklame

Nga kalkulimet, partia fituese, VV ka marrur 49.9% të votave.Zgjedhjet për Kuvendin e ri të Kosovës u mbajtën më datë 14 shkurt.