Petkov: Me propozimin francez përfiton edhe Maqedonia

Me propozimin francez përfiton edhe Maqedonia”, tha Petkov, duke komentuar deklaratën e Kovaçevskit se ai e refuzon propozimin.

Ka përfunduar diskutimi i sonte për Ballkanin Perëndimor në Bruksel.

Kryeministri i Bullgarisë Kiril Petkov tha pas takimit për Ballkanin Perëndimor se nuk e ka ndryshuar qëndrimin e tij për Maqedoninë e Veriut dhe se nuk do të ketë qëndrim bullgar para se të vinte nga Parlamenti bullgar.

Petkov komentoi deklaratën e kryeministrit maqedonas Dimitri Kovaçevski se në versionin aktual propozimi francez është i papranueshëm:

“Ajo që Kovaçevski tha sot është se deri më tani diplomacia bullgare dhe pozicioni bullgar në pozicionin francez është realisht ajo që ne gjithmonë kemi shpresuar të kemi me mbrojtjen e kushtetutës, me mbrojtjen e diskriminimit dhe mendoj se është shumë e vështirë të lëvizim. . se. Por, për ta, mendoj se është shumë e rëndësishme që rruga evropiane drejt Maqedonisë së Veriut të përparojë, të vazhdojë, të bëhet reale, të ndodhë. Pra, edhe ata kanë diçka për të fituar, por e mira është se pozicioni ynë u mbrojt.

I pyetur nëse vendet e tjera anëtare e pranojnë propozimin e presidencës franceze, Kiril Petkov tha:

“Mund të themi se jo të gjithë e kuptuan pse propozimi francez është kaq i rëndësishëm për një zgjidhje afatgjatë në rajon.

Më vjen mirë që munda ta bëja drejtpërdrejt këtë komunikim dhe nuk kishte asnjë parti rreth tavolinës për të thënë – nuk e kuptoj.

Pra ky komunikim ishte shume i rendesishem dhe fakti qe edhe ata respektuan qe parlamenti bullgar eshte institucioni perfundimtar qe do te marre nje vendim, mendoj se ishte prova e plote e asaj qe kam thene ne 2 muajt e fundit, por te gjithe disi e kane perdorur si politike. retorikë dhe nuk e kemi besuar se do ta mbajmë fjalën.”