Pfizer: Vaksina duhet të injektohet çdo vit!

Medical syringe is seen with Pfizer company logo displayed on a screen in the background in this illustration photo taken in Poland on November 16, 2020. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)

Kreu i firmës Pfizer, Albert Burla mendon se vaksinat anti-Covid duhet të injektohen çdo vit. “Nëse duhet të bëjmë një supozim nga çfarë kam parë deri tani, do thosha që me shumë gjasa nevojitet vaksinim i përvitshëm për ruajtur një nivel shumë të lartë mbrojtjeje”.

Në një intervista për mediat britanike BBC, ai thotë se vaksinimi u ka ruajtur jetën miliona njerëzve në mbarë botën.

Burla thotë se vaksinat Pfizer u modifikuan për të krijuar mbrojtje sa më të mirë për variantet e reja që ka pësuar Covid-19, si për atë Beta ashtu edhe për Deltën.

Ekspertët po përpiqen ta përshtatin për të krijuar mbrojtje edhe ndaj Omicron-it, që po ngjall frikë në të gjithë globin dhe që besohet se është varianti më ngjitës që ka qarkulluar ndonjëherë.

Sakaq, shkencëtarët britanikë thonë se kanë zbuluar mekanizmin e krijimit të trombeve të gjakut nga vaksina AstraZeneca. Ata thonë se sistemi imunitar i individëve të caktuar sulmon gabimisht një lloj proteine që lidhet me viruset e dobësuara.