Plaku nga Tetova: Ende nuk ka lind Albin Kurti në Maqedoni!

55
Albin Kurti, leader of the Self-Determination movement (Vetevendosje), attends a campaign rally in Mitrovica, Kosovo, September 25, 2019. REUTERS/Laura Hasani

Dafina Tosuni.MAQEDONIASHQIPTARE.COM

Kurtish Ejupi, 86 vjeç nga Tetova:

Axha Tish, a more vesh, do ketë votime?

Axha Tish:Mora vesh po asgjë nuk mu dukë iteresant!Nuk mu dukë, sepse mendoj unë nuk do të ndrsyhoj ama kurgjë,

ama hiç kurgjë!

Pse, pse ashtu?

Axha Tish:Ne kemi probleme, ne nuk kemi fabrika;rinia nuk ka ku të punoj;i përfundojn studimet dhe i kap depresioni;nuk kam shpresë se për rininë do bëhet mirë, së paku brenda kësaj kohe!

Axha Tish, do garojnë ato parti shqiptare!A e dinë këtë punë?

Axha Tish:Po si nuk e di!Kam fol edhe herave tjera.Tash shqiptarët e kanë Fejzbukun; menjëherë kanë nis të lavdrohen; secili lavdëron bythën e vet, e kam fjalë aty ku e ka interesin secili!Njëri me Alinë, tjetri me Selë, do me atë, do me këtë, por qëllimet i kanë si ta nxjerrin bukën, nuk e kanë idenë se i duanë, por nuk kanë nga t’ja mbanë, ngricat jua kanë zënë bishtin!

Axha Tish, në Kosovë doli i pari Albin Kurti!Po këtu?

Axha Tish:Harroni dhe mos e krahasoni Kosovën me ne këtu!Atje ka lind Albini bashkë me Vetëvendosjen, këtu ende nuk ka lind një Albin Kurti!Po bën mileti do krahasime që për mua janë shumë për të qesh!Lene atë muhabet, po ku ka Albin Kurt në Maqedoni!Mos shihni ëndrra kolsh!