Plastika, ndotësi më i madh i oqeaneve

Plastika dhe mbetjet ushqimore kanë tejmbushur lumenjtë dhe oqeanet duke u kthyer në një nga problematikat më kryesore.

Sipas analizave të fundit të realizuar nga shkencëtarët më shumë se 12 mijë mbeturina gjendet përreth lumenjve, oqeaneve si edhe përgjatë brigjeve detare.

8 nga 10 artikuj rezultuar të ishin prej plastike, ku 44 % e plastikës lidhej me mbeturinat e ushqimit dhe të pijeve.