“Po vallahi”, hapja kufijve do ta krijoj Shqipërinë Etnike

Advertisment

Analisti Agim Jonuz një analizë të botuar në gazetën “Vecer” thotë se, shqiptarët Shqiptarët po lëvizin ngadalë por me siguri drejt një “toke etnike” e cila do të shtrihet edhe në një pjesë të madhë të anës së djathtë të Vardarit.

“Për çfarë të gënjej! Kurdoherë që ruhen kufijtë territorialë të NATO-s, hapja e kufijve do të krijojë në vetvete një “Shqipëri etnike”, prandaj hidhuni në tavan nëse dëshironi.

Reklame

Kosovarët nuk e fshehin më. Dallimi është se ata nuk kanë nevojë për një kalë Troje ose një pelë bullgare, sepse populli shqiptar ekziston më legalisht dhe është i regjistruar në të gjitha pikat e shikimit. “Po vallahi”!”, është shprehur ai.

Jonus thotë se serbët do të heqin dorë nga Qarku i Vardarit (Banovina e Vardarit) “kur të pordhë i vd ekuri”!

“Pala maqedonase nuk kishte shumë martesa të përziera me bullgarët, por me serbët çdo të tretën. Lindën gjenerata që janë “pesëdhjetë e pesëdhjetë” maqedonas dhe serbë. Këtu është vendbanimi juaj në Aerodrom, pothuajse të gjithë ish-oficerët nga Ushtria Popullore Jugosllave po ruajnë banesat e tyre”, shprehet ai ndër të tjera. (INA)