Politikani serb vlerëson lartë Albin Kurtin

Kryetari i Partisë Popullore të Serbisë dhe ish ministri i Punëve të Jashtme, Vuk Jeremiq ka lavdëruar kryeministrin në ardhje të Republikës së Kosovës, Albin Kurti.

Në një intervistë për televizionin N1, shefi i opozitës serbe ka vlerësuar lartë figurën e liderit të Lëvizjes Vetëvendosje.

Nuk mund të diskutohet që Albin Kurti është një intelektual, një atdhetar dhe një njeri mjaft i qëndrueshëm, u shpreh ai.

“N1” tregon se Kurti, drejtuesi i LVVsë, fitoi shumicën e votave në zgjedhjet e Kosovës.

“Njeriu që kaloi kohë në bu rgun e Pozharevcit është një ithtar i madh i idesë të Bashkimit Kombëtar.

Si gjatë periudhës parazgjedhore ashtu edhe pas fillimit të bisedimeve të koalicionit, Kurti foli gjatë gjithë kohës për unifikimin e të ashtuquajturës Kosovë dhe Shqipëri.

Mesto: Beograd
Datum: 26.08.2010
Dogadjaj: EVROSERVIS/POLITIKA – razgovor ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremiæa i šefa diplomatije Nemaèke Gvida Vestervelea (Guido Westerwelle)
Licnosti: Vuk Jeremiæ