Pompeo: Kina do paguajë për humbjet e jetëve

Sekretari amerikan i shtetit Mike Pompeo ka kritikuar Kinën më parë për trajtimin e saj të koronavirusit, por ditën e sotme ai foli me një gjuhë kërcënuese.

“Kina shkaktoi humbje jetësh dhe tashmë një sfidë të madhe për ekonominë globale dhe atë amerikane pasi nuk shpërndanë informacionin që ata kishin për Covid-19 ”, tha sekretari i shtetit.

Për televizionin Fox, Pompeo deklaroi se Partia Komuniste Kineze do të paguajë një çmim për këtë që bënë, sigurisht nga Shtetet e Bashkuara.

Më parë, edhe presidenti amerikan Donald Trump ka akuzuar Kinën për fshehje të numrit real të viktimave dhe e ka bërë përgjegjës për shpërthimin e pandemisë.