Pothuajse 60,000 banesa zvicerane u lëshuan vitin e kaluar

Një rritje e ndjeshme në shtëpitë e lira është parashikuar nga Zyrën e Kantonit të Zvicrës. Periferit janë veçanërisht të prirura për të ulur nivelet e çmimit, përcjell albinfo.ch

Problemi i lëshimit të banesave , sidomos në periferinë urbane, ka gjasa të përkeqësohet, me aktivitetin e ndërtimit të përqendruar në zonat me norma të larta tashmë të lira. Vitin e kaluar rreth 59,700 shtëpi nuk kishin ndonjë qiramarrës. Banka pret që numri të rritet në 72,000 në vitin 2020, përcjell albinfo.ch

Reklame
HTML Image as link Reklamë:
Qries

Përkundër kërkesës së vazhdueshme në qendrat urbane, është bërë më e vështirë të ndërtohet në qytete të tilla si Cyrih, Bazel ose Gjenevë. Kjo ka bërë që investitorët të devijojnë projektet e tyre të ndërtimit në periferi, përcjell albinfo.ch

Vitin e kaluar, autoritetet lëshuan më pak leje ndërtimi për njësitë me qira. Në 2018, lejet e ndërtimit për apartamente me qira ra me 7%. Vetëm në tremujorin e katërt, rënia ishte aq e lartë sa 20%.

Banka Kantonale e Cyrihut pret që ndërtimi i apartamenteve me qira të bjerë nga 53,900 vitin e kaluar në 52,600 këtë vit dhe 50,400 në vitin 2020.