Presidenti bën deklaratën shokuese: Qëlloni me ar.më çdo zyrtarë të koorruptuar

118

Presidenti i Filipineve Rodrigo Duterte ka bërë një deklaratë të fortë teksa ka ftuar qytetarët të qëllojnë me a.rmë çdo pushtetar të k.orruptuar. Duterte është shprehur se të gjithë qytetarët mund të go.dasin dhe rr.ahin një zyrtar të korruptuar.

“Nëse paguani një taksë, një tarifë ose merrni një certifikatë, dhe zyrtarët kërkojnë ry.shfet, go.ditni ata. Nëse keni armë, mund t’i q.ëlloni, por mos i vr.isni, sepse gjatë procedurave nuk mund të merrni falje,”- tha Duterte, raporton Manilla Bulletin.

Presidenti gjithashtu shtoi se nëse një qytetar e bën këtë gjë nuk do të shkojë në b.urg.

“Nuk do të përfundoni në b.urg, mund të ndëshkoheni fizikisht por vetëm kaq,”– përfundoi ai.