Priftërinjtë kundër karantinës: Të infektuarit janë nga iftaret e mbyllyra, varrezat tona janë në hapësira të hapura

“Varrezat janë në hapësira ​​të hapur, ku ka një luginë, secili varr është 2 metra larg dhe sipas kësaj, unë nuk shoh ndonjë rrezik që besimtarët e pëshpëritjes të infektohen nga koronavirusi”, tha për A1on Mitropoliti Petar, i cili është kundër të ketë karantinë dhe orë policore për festën e ”Zonjës”, përcjell Albanews24.

Edhe pse ekziston një numër i madh i të infektuarve në komunën e Butelit ku ndodhen varrezat e qytetit, ai thotë se nuk ekziston rreziku i mundshëm i infeksionit sepse të infektuarit që numërohen këto ditë ishin nga mbrëmjet e iftareve që janë realizuar në hapësira të mbyllura.

Reklame

“Dihet që pacientët këto ditë janë nga grupime të caktuara, të përhapura në disa komuna si rezultat i kontakteve të mbremjeve të iftareve. Iftaret janë mbajtur në hapësira të mbyllura, ”Zonjusha” do të jetë e hapur. Nuk shoh ndonjë problem që besimtarëve t’u ndërpritet e drejta që t’u jepet lamtumira të vdekurve. I mbyllën besimtarët për Pashkët, në rregull, heshtëm, ishte problemi të mos mblidhen në kisha. Por, tani nuk është kështu, prandaj vlerësoj se nëse përsëri vendoset karantina për ”Ditën e pëshpëritjes” është e tepërt”, deklaroi Petar.

Qëndrim të njëjtë ka edhe mitropoliti Timotej i Dibrës dhe Kërçovës. Ai thotë se kisha tanimë i ka njoftuar besimtarët se duhet t’iu përmbahen rekomandimeve për festën, ku është thënë se në varreza duhet të vijnë dy deri në tre njerëz nga e njëjta familje. /Albanews24/