Profesori Zeqiri thumbon Ali Ahmetin me një bisedë të përgjuar

Akademiku dhe profesori universitar Izet Zeqiri ka komentuar një bisedë të përgjuar, ku protagonist i saj janë kreu i BDI-së, Ali Ahmeti dhe Musa Xhaferi, të cilët zënë në gojë Zeqirin në kohën kur ishte deputet i RDK-së.

“Sot dita e MENDELJEJEVIT 8 shkurt 1834. Mu kujtua epiteti që ma ka dhënë kreytari i BDI-së z Ali Ahmeti si deputet duke më thënë “DEL SI MENDELJEVI ME ATO LETRAT NË FOLTORE TË PARLAMENTIT”. Kam qen i nderuar që jam krahasuar me një shkencetar në përpjekjen dhe punën time si deputet edhe pse nuk e kam patur inspirim Mendeljevin”, ka shkruar Zeqiri.(INA)