Pse izolimi i rreptë nuk dha fryte në Indi

Me më shumë se 77,000 raste të Covid-19, kryeqyteti i Indisë Delhi është bërë pika më e nxehtë e vendit.

Edhe pse doli nga një izolim i rreptë mbarëkombëtar që zgjati më shumë se dy muaj, gjurmimi i dobët i kontakeve, burokracia e tepërt, bashkërendimi i dobët ose jo me shërbimet shëndetësore private dhe grindjet politike kanë çuar të gjitha në një rritje të numrit.

Reklame

Qytetet më të vogla indiane duket se kanë bërë një punë shumë më të mirë se kryeqyteti, selia e qeverisë federale të Indisë.

Qyteti jugor i Bangalores është lavdëruar për përpjekjet e tij për gjurmimin e kontakteve të cilat kanë përfshirë infeksionin, dhe Chennai (dikur Madras) ka pasur relativisht pak vdekje pavarësisht një rritje të rasteve./Opinion.al