Pse Volvo ka vendosur të heq lëkurën në të gjitha makinat e tij

Volvo po mban një qëndrim të përgjegjshëm për mirëqenien e kafshëve dhe me fillimin e rikarikimit C40 të ri, të gjitha modelet e reja tërësisht elektrike nuk do të përdorin më lëkurë.

Në vitet e ardhshme, marka suedeze do të prezantojë një familje krejtësisht të re të makinave thjesht elektrike. Deri në vitin 2030, synon të ofrojë vetëm makina elektrike të pastra dhe të gjitha nuk do të përdorin lëkurë. Si pjesë e ambicieve të saj për përdorim zero të lëkurës, kompania po lëviz në mënyrë aktive për të siguruar burime të qëndrueshme me cilësi të lartë për shumë materiale të përdorura aktualisht në industrinë më të gjerë të automobilave.

Deri në vitin 2025, marka synon të ketë 25% të materialeve në Volvo të re të bërë nga materiale të ricikluara dhe me bazë organike, pasi kompania synon të bëhet një ndërmarrje e plotë deri në vitin 2040. Si pjesë e planeve të saj klimatike, ajo gjithashtu synon deri në 2025 furnizuesit e saj të drejtpërdrejtë, përfshirë ata që furnizojnë materiale, të përdorin burime energjie të rinovueshme 100%.

Lëvizja e kompanisë drejt përdorimit zero të lëkurës në kabinat e saj të makinave është nxitur gjithashtu nga shqetësimet në lidhje me ndikimin negativ mjedisor të mbarështimit të bagëtive, përfshirë shpyllëzimin. Në vend që të zgjedhë lëkurën, Volvo do t’u ofrojë klientëve të saj alternativa, të tilla si materiale të qëndrueshme me cilësi të lartë të bëra nga burime të riciklueshme dhe me bazë organike.

Marka gjithashtu synon të zvogëlojë përdorimin e nënprodukteve nga prodhimi blegtoral që përdoren gjerësisht në prodhimin e plastikës, gomave, lubrifikantëve dhe ngjitësve, ose si pjesë e materialeve ose në një proces kimik që ndodh në prodhimin ose përpunimin e materialin. Kompania po e bën këtë lëvizje sepse beson se ndërsa përdorimi zero i lëkurës është një hap në drejtimin e duhur, ajo në vetvete nuk e bën brendësinë e një makine “vegane”./abcnews.al