Punoi duke qenë e infektuar, ndërron jetë në spitalin ku u emërua ekipi shqiptar, infermierja në Itali

Infermieria e spitalit të Brescias, Lidia Liotta ka ndë rruar jetë për shkak të koronavirusit. 55-vjeçarja punonte në një azil të moshuarish në Predore, dhe ishte infektuar që në fund të shkurtit .

Edhe pse e infektuar, Lidia vijonte të punonte duke asistuar të gjithë të moshuarit e infektuar, edhe pse vetë nuk ishte në gjendje të mirë shëndetësore.

“Ajo po lu ftonte me gjithë fuqinë e saj,”-thotë familjarët e saj. Ditët e fundit, ajo ishte shtruar në kujdesin intensive, dhe ndërroi jetë për shkak të një hemoragjie të tr urit duke lënë pas bashkëshortin dhe vajzën e saj 20-vjeçare.

Në të njëjtin spital ku ndë rroi jetë infermierja Lidia, po shpërbejnë 30 mjekët dhe infermierët shqiptarë të dërguar në Itali. Sapo mbërritën, ata u caktuan që të punonin në Brescia, e cila është një nga zonat më të prekura nga pandemia në Itali.