Putin: Sanksionet kanë dëmtuar ato që i kanë vendosur

Presidenti rus, Vladimir Putin tha se sanksionet janë më të dëmshme për ata që i vendosën ato.

Ai tha se Bashkimi Evropian mund të humbasë më shumë se 400 miliardë dollarë (326 miliardë £) për shkak të sanksioneve ndaj Rusisë.

Putin shtoi se BE-ja ka humbur “sovranitetin e saj politik” në përgjigjen e saj ndaj luftës në Ukrainë.

Ai thotë se inflacioni po rritet në vendet e BE-së dhe shton se pabarazia do të rritet vetëm si rezultat i sanksioneve.

Putin gjithashtu shtoi se interesat e vërteta të njerëzve në Evropë po anashkalohen.