Qeveria do ti ndihmojë financiarisht fakultetet e BFI-së dhe Kishës Ortodokse

Qeveria do të ndihmojë financiarisht BFI-në dhe Kishës Ortodokse me një rregullore.

Në gazetën zyrtare të djeshme u mor një vendim nga Fakulteti Teologjik Ortodoks “St. Kliment Ohridski ”do të jepen gjithsej 73,000 euro, dhe Fakultetit të Shkencave Islame 49,000 euro, ose një shumë totale prej 122,000 euro.

Disa ditë më parë, Reis Sulejman Rexhepi kërcënoi se nëse nuk do të merrte ndihmë nga shteti, ai do të “pezullojë” ndalimet për grumbullime dhe lëvizje në shtetrrethim dhe atëherë askush nuk do të mund të merrej me epideminë.

Zëvendës Ministrja e Brendshme, Slavjanka Petroska në Studio e Hapur të TV24 tha se deklarata e Reis Rexhepi shkaktoi ankth tek publiku dhe institucionet, dhe thirrja apo shprehja e revoltës ndaj masave të dhëna nga Qeveria në interes të qytetarëve është e papërshtatshme, veçanërisht kjo nuk është vetëm një betejë e qeverisë apo shoqërisë, por e gjithë botës./24.mk / transmeton tetova1