Qeveria e Maqedonisë me apel deri te mërgimtarët

Qeveria e Maqedonisë së Veriu i ka bërë thirrje qytetarëve të saj që jetojnë në vendet me rrezik të lartë dhe të mesëm të përfshirjes së tyre nga viru si aktual që të shtyejnë ardhjen e tyre në vendlindje.

Ndalesa nuk vlenë vetëm nëse ata posedojnë vërtetim nga organe përgjegjëse se kanë qenë në kontrolle dhe karantin.

Njoftimi bën të ditur se në disa vende nëpër pikat kufitare nuk lejohet të kalojnë shtetas të huaj që vijnë nga vendet e përfshira evropiane.

Qeveria dhe Ministria e Shëndetësisës ka publikuar listën e vendeve të rrezikuara nga gripit k orona, në përputhje me rekomandimet e Organizatës botërore të Shëndetësisë.