Qeveria e re, Presidenti ka 10 ditë afat për të dhënë mandatin (VIDEO)

Advertisment

Vazhdimi i seancës konstituive të Kuvendit do të thirret pas përmbushjes së afatit Kushtetues për besimin e mandatit.

Përbërja e re duhet caktuar për formatin e Komisionit për Zgjedhje dhe Emërime nga i cili duhet të propozohet emri i kryetarit të Kuvendit dhe nënkryetarëve. Spikeri i Parlamentit do të varet nga marrëveshja politike, ndërsa 5 nënkryetarët do t’i ndahen tre shumicës dhe dy opozitës.

Reklame