Quhen gjella e shqiptarëve, ja përse duhet të hani një pjatë fasule njëherë në javë: Ju shërojnë nga këto sëmundje

Advertisment

Kohët e fundit, studiuesit e Qendrës Harvard për Shëndetësi kanë gjetur se një dietë e pasur me fasule mund të zvogëlojë rre. zikun e sëm. undjeve të zemrës
dhe disa lloje ka. nceri.

Pasul (fasule) – Albinfo

Reklame

Studimet kanë treguar se gratë që kanë konsumuar fasule një herë në javë kishin një shans 24 për qind më pak të prekjes nga ka. nceri i gji rit, sëm. undje të
zemrës, diabet tip 2, tension të lartë dhe ka. ncerin në zorrën e trashë.

Hulumtimi i fundit është kryer në 120 pacientë që vuajnë nga diabeti tip 2 dhe ka treguar se marrja e rregullt e fasules është një zgjidhje e shkëlqyer për uljen e
presionit të gja. kut. Fasulet parandalojnë një rritje të shpejtë të glukozës në gj. ak pas një vakti.

Fasulet përmbajnë shumicën e aminoacideve esenciale, në kombinim me drithëra. Përveç proteinave, ato ofrojnë një përmbajtje të lartë të hekurit, kaliumit,
kalciumit, magnezit dhe zinkut. Po ashtu, janë një burim i mirë i vitaminës B e cila ka nje rol shume te rendesishem ne organizmin tone.

Përmbajtja e lartë e fibrave është përgjegjës për tretje të mirë dhe ndihmon në parandalimin e ka. ncerit të zorrës së trashë.