Qytetarët e vaksinuar të Maqedonisë do të mund të udhëtojnë në Gjermani

Nga dita e premte 25 qershor do të lejohen vizitat dhe udhëtimet turistike për personat e vaksinuar jashtë BE-së, ka bërë të ditur sonte ministria për Punë të Jashtme të Gjermanisë.

Lehtësimi i masave së pari do të vlej për personat që janë tërësisht të vaksinuar me vaksina të lejuar nga Agjencia Evropiane e Barnave (EMA).

Për momentin, të miratuara janë vaksinat Pfizer, Moderna, AstraZenaca dhe Johnson&Johnson.

Vaksina ruse Sputnik V dhe dy vaksinat kineze: Sinofarm dhe Sinovac ende nuk janë aprovuar nga agjencioni evropian.

Si persona tërësisht të vaksinuar llogariten ata persona të cilët kanë kaluar 14 ditë nga pranimi i dozës së dytë të vaksinës.

Për tu penguar mashtrimet me certifikatat e vaksinave, saktësinë e tyre do ta kontrollojnë avio kompanitë dhe policia.