“Qytetarët nuk pajtohen me realitetin e ri të krijuar nga Covid-19” (VIDEO)

A thua qytetarët me ndërgjegje të plotë nuk mbajnë maska dhe e rrezikojnë shëndetin nga virusi korona. Psikologja Marija Shterjovska beson se njerëzit reagojnë të mënyra të ndryshe ndaj shokut dhe stresit.

Disa nuk besojnë se mund të infektohen, të tjerët janë dorëzuar dhe e jetojnë jetën sikurse më parë, dhe të tjerëve, hapja e marketeve, kafeneve, restoranteve, u jep shpresë se po kthehemi në normalitet, pavarësisht numrit në rritje të të infektuarve. Përkufizimi për njerëzit që nuk ndjekin masat shëndetësore është se ata kanë ngecur në normalitetin e vjetër.

Reklame