Rama mirëpret Artan Grubin

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi gjatë ditës së dytë të qëndrimit në Shqipëri, sot ka takuar kryeministrin, z. Edi Rama.
Grubi ka falënderuar z. Edi Rama për pritjen vëllazërore në kryeministri por dhe për kontributin e tij që nga deklarata e përbashkët e partive shqiptare që rezultoi në arritje të mëdha.

Zëvendëskryeministri i parë Grubi gjithashtu i ka thënë Ramës së është për tu përshëndetur fakti që midis dy vendeve tona nuk ka pasur dhe nuk ka asnjë çështje të hapur, por përkundrazi të gjitha sukseset pothuajse i kemi të përbashkëta, si hapërimin drejt anëtarësimit në NATO, ashtu edhe tash rrugën drejt integrimit në Bashkimin Evropian.

Reklame

Grubi dhe Rama kanë diskutuar edhe rreth kontestit i cili muajve të fundit është ri aktualizuar mes Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Bullgarisë, ku u dakorduan se problemet dhe çështjet e hapura ndërmjet fqinjëve duhet të tejkalohen përmes dialogut.

Zëvendëskryeministri i parë Grubi dhe kryeministri Rama gjatë takimit kanë këmbyer mendime edhe Korridorit 8, projekt ky për të cilin z. Rama tha se në Shqipëri është prioritet i Qeverisë pasi që është në të mirën e vendit por dhe të mbarë rajonit, kurse Grubi nga ana e tij ka informuar Ramën se edhe në Maqedoni të Veriut po punohet në drejtim që sa më shpejt të përfundoj ndërtimi i këtij korridori.

Të dy bashkëbiseduesit, zëvendëskryeministri i parë Grubi dhe kryeministri Rama kanë vlerësuar lartë përkushtimin e deritanishëm të diasporës së Maqedonisë së Veriut pasi që për më pak se një muaj pozitivisht ftesës për Regjistrim i janë përgjigjur më tepër se 130.000 banorë.

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi dhe kryeministri i Republikës së Shqipërisë, z. Edi Rama në fund të këtij takimi kanë shkëmbyer mendime dhe kanë diskutuar edhe rreth situatës në rajon por edhe rreth mundësive të reja të zgjerimit të bashkëpunimit midis vendeve të Ballkanit Perëndimor.