Ramazani 2021: Sa zgjat agjërimi në vende të ndryshme të Botës

Advertisment
HTML Image as link

Në shumicën e vendeve të botës, muaji i Ramazanit ka filluar të Martën më 13 Prill. Agjërimi zgjat nga 10 deri në 21 orë, varësisht se në cilat pjesë të botës gjenden besimtarët.

Numri i orëve të ditës me dritë dielli ndryshon nga vendi në vend. Myslimanët në jug të planetit, në shtetet sic janë Kili apo Zelanda e Re, këtë Ramazan agjërojnë mesatarisht nga 11 orë, derisa besimtarët në hemisferën veriore, Islandë apo Norvegji, nga 18 apo më tepër orë.

Reklame

Kur flasim për myslimanët e hemisferës veriore, agjërimi do të jetë më i shkurtë se vitin e kaluara dhe ky zvogëlim do të vazhdojë deri në vitin 2032, kur Ramazani do të jetë në Sezonin dimëror – ditën më të shkurtë të vitit.
Pas kësaj, pason rritja e orëve të ditës për agjërim deri në solsticin veror – ditën më të gjatë të vitit. Ndryshe është për myslimanët që jetojnë nëjug të ekuatorit.

RAMAZANI 2021

Kohëzgjatja e Agjërimit për mysimanët në vendet më veriore.
-19 orë e 57 minuta New GRENLAND
-19 orë e 56 minuta REJKJAVIK ISLANDË

-19 orë e 09 minuta HELSINKI FINLANDË
-18 orë e 58 minuta STOKHOLM SUEDI
-18 orë e 36 minuta GLASGOU SKOCI

Myslimanët në vendet më jugore të botës do të agjërojnë më pak orë;
-11 orë e 20 minuta – ZELANDA E RE
-11 orë e 30 minuta – PUERTO MONTT KILI

-11 orë e 47 minuta – KANBERA AUSTRALI
-11 orë e 48 minuta – MONTEVIDEO URUGUAJ
-11 orë e 52 minuta – KEJPTAUN – AFRIKË E JUGUT

/KlanMacedonia