Rasti i dytë në Kroaci ndërron jetë 33 vjeçari pas vaksinimit me AstraZeneca

Një 33-vjeçar në Kroaci vd iq 12 ditë pasi u vaksinua me AstraZeneca, prandaj Agjencia Kroate e Barnave (HALMED) ka filluar një hetim.

HALMED mori sot një raport të një efekti anësor të dyshuar me një rezultat fatal. Agjencia aktualisht është në kontakt me institucionin shëndetësor ku ndodhi rasti në mënyrë që të paraqesë sa më shpejt të jetë e mundur të gjithë dokumentacionin mjekësor në bazë të të cilit mund të bëhet një vlerësim i marrëdhënies shkak-pasojë.

Raporti thekson trombocitopeni dhe gjakderdhje, dhe një autopsi është duke u zhvilluar. “Raporti thekson trombocitopeni dhe gjakderdhje, megjithatë, raporti është shumë i pakët dhe nuk përmban dokumentacion mbi shkakun e vdekjes, si dhe mbi rrjedhën dhe zhvillimin e ngjarjeve që çuan në vdekje”, tha HALMED,

e cila pret sa më shpejt sa të jetë e mundur marrjen e dokumentacionit të kërkuar mjekësor, duke përfshirë një letër shkarkimi, dhe më pas një raport të autopsisë.

 

Kujtojmë se edhe një grua 91-vjeçare vd iq tre ditë pasi mori një dozë të AstraZeneca. Ky rast gjithashtu do t’i dërgohet Agjencisë Evropiane të Barnave sot për t’u përfshirë në vlerësimin në vazhdim.