Realizohet operacion që do të shpëtojë tre jetë, do të dhurohen veshkat dhe zemra e një 44 vjeçari

Këtë mbrëmje vonë në orën 23, ekipet mjekësore nga Klinika Urologjike dhe Klinika e Kardiokirurgjisë filluan transplantimin e veshkave dhe zemrës së një pacienti 44-vjeçar, i cili u diagnostikua me vdekje në tru këtë pasdite.

Tre pacientë përgatiten të marrin organe. Procedura e transplantimit të zemrës dhe veshkave do të fillojë pas mesnatës, e ndjekur nga transplantimi i palcës së kockave.

Reklame

Ekipet e transplantimit nga disa klinika kanë punuar për disa orë për të përgatitur dhuruesin dhe marrësit. Koordinatorët e spitalit nga KARIL së bashku me Ministrinë e Shëndetësisë drejtojnë të gjithë procedurën.

Ky është transplantimi i tretë nga janari dhe i pesti në vitin e kaluar. Shumë faleminderit familjes për gjestin vetëmohues.

Njerëzimi i tyre shpëtoi tre jetë dhe u dha shpresë për një jetë më të mirë disa pacientëve që trajtoheshin në Klinikën Ortopedike.