Refuzoi ti shërbente klientes pa maskë, kamerieri shpërblehet me 50 mijë dollarë

Një kamarier në San Diego ka fituar mbështetje të madhe në rrjetet sociale, pasi ai refuzoi t’i shërbente një gruaje e cila nuk mbante veshur maskë, e cila e zemëruar u përpoq ta turpëronte atë online, por s’ia doli.

Siç shkruajnë mediat amerikane, një grua në San Diego nuk u shërbye nga kamarieri në një lokal të Starbuks vetëm pse ajo nuk kishte vendosur maskën si mbrojtje ndaj Covid-19.

Reklame

Gruaja e irrituar bëri një fotot dhe më pas shkroi në ‘Facebook’: ”Takohuni me Lenin Gutierrez nga Starbucks, i cili nuk pranoi të më shërbente mua sepse nuk kisha vendosur maskën. Herën tjetër do të pres policët dhe do të sjell një ekip mjekësor”.

E nëse gruaja e quajtur Amber Lynn Gilles priste që atë ta mbështesnin dhe të sulmonin kamarierin, ndodhi e kundërta.

Shumë njerëz i shpjeguan se kamarieri i Starbucks vetëm po ndiqte protokollin, e madje nisën dhe një fushatë “Go fund me” për të.

Fushata për mbledhjen e parave nisi nga Matt Cowan, i cili nuk njihte as gruan dhe as kamarierin. E deri tani janë mbledhur mbi 50,000 dollarë për Gutierrez.