Rexhepi: Koalicioni LSDM – BESA është një opsion fitues dhe sigurisht qeveria e ardhshme

“Ne jemi plotësisht të bindur që koalicioni LSDM-BESA është një opsion fituese dhe sigurisht një qeveri e ardhshme. Ne kemi vendosur disa synime siç janë reformat në gjyqësi, prosperiteti ekonomik, krijimi i vendeve të punës dhe mundësi të barabarta për të gjithë qytetarët që të ndërtojnë të ardhmen këtu në vendin tonë”, tha Nënkryetari i Lëvizjes BESA Kastriot Rexhepi.

Ai beson se Shtetet e Bashkuara janë partneri më i rëndësishëm strategjik i Maqedonisë së Veriut dhe në të gjitha paraqitjet e tyre ata publikisht tregojnë se vendi ynë duhet të bëjë reforma të mëdha veçanërisht në gjyqësor.

Reklame

Natyrisht, ata nuk do të mbështetnin elitat politike që uzurpuan gjyqësorin dhe tërë sistemin juridik dhe e vendosën atë në shërbim të interesave të partisë. Kjo është arsyeja pse ne i kuptojmë mesazhet nga Shtetet e Bashkuara se ata do të mbështesin këdo që është i gatshëm të punojë mbi shtetin e së drejtës dhe sundimin e ligjit, si për funksion të qëllimeve të përbashkëta si pjesë e familjes së NATO-s, ashtu edhe për rrugën drejt integrimit evropian, “tha Rexhepi.

Ai beson se vitet e gjata të qeverisjes janë bërë të vështira për vetë njerëzit e BDI-së. “Ata tanimë disa mandate nuk kanë qenë në gjendje të japin politika pozitive për shqiptarët në vend. Vetëm një paralele duhet të bëhet midis varfërimit të shqiptarëve në komunitetet e tyre dhe pasurimit të shpejtë të zyrtarëve nga BDI, dhe do të shihni se sa ata funksionuan në interes të shqiptarëve. Kjo është arsyeja pse është koha që BDI të hyjë në opozitë dhe të fillojë një proces pastrimi dhe reforme në partinë e tyre, dhe nëse ata arrijnë të mbijetojnë një proces të tillë, ka shpresë për ta nëse ajo nuk është përfundimi i tyre si parti politike, ”shton Rexhepi. Qëllimi ynë si parti, shton Rexhepi, është që kushdo që abuzon me detyrën e tij duhet të mbahet përgjegjës para ligjit.

“Ne jemi të bindur që me qeverisjen tonë në të ardhmen, ne do të jemi në gjendje të sjellim rendin dhe të krijojmë kushte që sundimi i ligjit dhe shteti i së drejtës të jenë një përparësi kryesore”, tha Rexhepi.

Ai beson se disa parti politike harxhojnë shumë energji duke e përdorur ligjin gjuhëve në një kontekst negativ.

Realiteti i shoqërisë sonë duhet të respektohet. Garantimi i të drejtave të bashkësive etnike nuk duhet të interpretohet si marrja e disa të drejtave të të tjerëve, por duhet të mendohet në mënyrë pozitive pasi të gjithë ne ndërtojmë një të ardhme më të mirë për të gjithë. Prandaj nuk pres që kjo temë të politizohet dhe të përdoret për qëllime të përditshme politike, ”thotë Rexhepi.