Rexhepi: Rruga e vetme për Maqedonisë është BE

Ne e dimë që proceset e integrimit janë të vështira, ne e dimë se si ishte rruga për në NATO.

Duhet të themi se në fillim pengesat ishin reformat që do të zbatoheshin në vendin tonë, por pasi vendi bëri detyrat e shtëpisë, për fat të keq, bllokada erdhi nga Bullgaria, të cilën ne po përpiqemi ta tejkalojmë, tha deputeti i Lëvizjes BESA Kastriot Rexhepi për Utrinski Brifing.

Problemi nuk është tek ne, ne e shohim atë përmes mbështetjes dhe deklaratave të shumicës së anëtarëve të BE-së, të cilët pa dyshim duan të tejkalojnë këtë pengesë dhe është mirë që procesi të zgjasë do të thotë të gjitha përpjekjet dhe bisedimet, dialogu dhe duhet të jetë kështu sepse e vetmja alternative, e vetmja mënyrë është integrimi në BE, tha Rexhepi.