Rexhepi: Të punojmë që në të ardhmen KSHZ të funksionojë në bazë të rekomandimeve të OSBE-së

Gjatë seancës parlamentare ku në rend dite ishte zgjedhja e kryetarit dhe anëtarëve të KSHZ, deputeti nga rradhët e Lëvizjes BESA,

Kastriot Rexhepi tha se, disa anëtarë të këtij organi janë të kontestueshëm ani pse ata janë të votuar, njofton nmk-post.

Reklame

Ai theksoi se Kuvendi duhet të fokusohet që në të ardhmen organi i KSHZ-së të funksionojë ashtu siç na rekomandohet nga OSBE, të ketë 3 anëtarë të pavarur politikisht dhe i cili do funksiononte në bazë të rekomandimeve të Këshillit Evropian.

Gjithashtu, Rexhepi theksoi se ka ardhur koha që këto institucione të bëhen të pavarura, të jenë kredibile dhe të besueshëm për qytetarët.