Rrëfehet pacienti i parë që u shërua nga coronavirusi (video)

Pacienti i parë që është këndellur nga coronavirusi, 23 vjeçari Huang, ka zbuluar se si është dukur procesi i shërimit dhe cilat janë simptomat e sëmundjes që e dërguan në karantinë.

“Disa herë kam vuajtur nga ethet nga 28 dhjetori deri më 2 janar. Jam shëruar në karantinë”, ka filluar rrëfimin e tij Huang.

Djaloshi nga qyteti Wuhan është i punësuar në stacionin e trenave në Hanko, rreth një kilometër larg tregut të peshqve që konsiderohet se është burim i virusit vdekjeprurës.

Te mjeku shkoi pasi ankohej për plogështi, kokëdhembje dhe marramendje. Simptomat e para i ndjeu më 24 dhjetor, megjithatë të nesërmen gjendja shëndetësore iu përkeqësua. Mjekët i kishin përshkruar ampula penicilin G dhe disa barna të cilat nuk precizoi për çfarë lloji bëhej fjalë por ato nuk e ndihmuan.

Duke menduar se rikuperimi do të zgjatë, vendosi të largohet nga spitali dhe të kthehet në punë, por qysh gjatë rrugëtimit për në shtëpi – më saktësisht në autobus filloi të ndjen ethet. Më 1 janar shkoi për të marrë një mendim tjetër të mjekut në spitalin e qytetit, pasi dyshonte se mund të ketë pësuar ndezje në mushkëri.

Rezultatet e testeve shtesë treguan se ishte krejt diçka tjetër. Kur mjekët u informuan se vendi i tij i punës është shumë afër tregut ku shiten produkte deti, vendosën ta dërgojnë në spitalin e Jinintan, ku shërohen shumica e pacientëve me coronavirus.

Sipas tij në ato momente ndjehej aq keq sa që nuk ka mundur as të lëviz, sa që mjekët janë detyruar t’i vendosin bombolën me oksigjen afër. Ditët e ardhshme i kaloi në karantinë.

“Asnjë milimetër e lëkurës nuk më është zbuluar. Kam qenë i mbështjellë fort”, ka shtuar ai duke pranuar se punonjësit në spital kanë qenë shumë të sjellshëm me të, të përkushtuar ta ndihmojnë.

Për fat të mirë ka arritur të rimëkëmbet, dhe thotë se një nga gjërat që i ka ndihmuar t’i bëjë ballë virusi është mosha.

“Jam personi i parë që jam këndellur dhe lëshuar nga spitali. Jam shëruar shpejtë sepse isha i ri. I kam vetëm 23 vjet”, shtoi ai. /Telegrafi/