Rrëfimi i gjykatëses famëkeqe serbe Danica Marinkoviq që e d ënoi Albin Kurtin me 15 vjet b.urg

42
#

Gjyqtarja serbe e masave të dh unshme e instaluar në Prishtinë, Danica Marinkoviq e cila gjatë viteve 90’të pothuajse ka d ënuar të gjithë shqiptarët që kanë refuzuar në ndonjë mënyrë re gjimin serb, ka rrëfyer sot në një televizion në Beograd se si e kishte d.ënuar Albin Kurtin në vitin 1999 pas arre stimit në Prishtinë gjatë b.ombardimeve. Ajo ka thënë se Kurtit është “na.cionalist e kstrem” duke rrëfyer se si para gjykatës kishte refuzuar të gjithçka, që nga shtetësia serbe deri te refuzimi i referencës ‘e ashtuquajtur’ kur Gjykata i është referuar Republikës së Kosvës dhe UÇK’së, raporton Gazeta Express

Albin Kurti në vitin 1999 ishte pjesë e Zyrës së UCK’së në Prishtinë e cila drejtohej nga Adem Demaçi e ku Kurti ishte si ndihmës i tij dhe përkthyes.